Personaluthyrning – så väljer du rätt partner

Oavsett om er organisation är liten eller stor, uppstår det många gånger personal- och kompetensbrist som snabbt måste åtgärdas. För att få bukt med detta kan ni med fördel vända er till ett företag som sysslar med personaluthyrning, men hur går man egentligen tillväga för att hitta rätt samarbetspartner?

 

Innehåll

– Fördelar med personaluthyrning

– Att tänka på vid valet av samarbetspartner

– Ta hjälp av oss på Avanzera

 

Fördelar med personaluthyrning

Idag befinner sig i princip samtliga branscher i en spännande tid där det ständigt finns nya omställningar att ta ställning till. De snabba förändringarna har nämligen blivit något som numera kännetecknar hela arbetsmarknaden. Det är nya tekniker som ska implementeras, nya kompetenser som behövs och för vissa även lagändringar som blir nödvändiga att anpassa sig efter.

Möjligheterna som dessa omställningar ger är enorma, men utmaningarna lika så. Den kanske allra största utmaningen för företag och organisationer är att man blir tvungna att handskas med förändringarna på ett både tids- och kostnadseffektivt sätt, inte minst när det kommer till personalförsörjningen.

Att i ett sådant läge inleda en rekryteringsprocess för att försöka hitta rätt kompetens kan dock bli långdraget. Ett bättre alternativ i dessa kritiska lägen är att istället vända sig till ett företag som sysslar med personaluthyrning. Fördelarna med detta är många men nedan har vi samlat de tre främsta:

1. Du sparar värdefull tid – Personaluthyrningens kanske största styrka är att det är väldigt tidseffektivt. Oavsett ifall behovet uppstått vid sjukdom, semester eller brist på spetskompetens, kan du snabbt få ny arbetskraft på plats.

2. Det är väldigt kostnadseffektivt – De flesta företag som upplever ett akut behov av ny kompetens, har oftast bara detta behov under en kortare tidsperiod. Genom att hyra in personal behöver er organisation således bara betala för denna kompetens under den tid som behovet finns. En annan uppsida är att ni slipper risken att anställa någon som senare inte kommer behövas.

3. Du får möjlighet att utvärdera interna behov – I samband med att man upplever en akut kompetensbrist kan det vara svårt att veta hur länge den kommer att råda. Precis som vi nämnde ovan så finns det en risk att man anställer någon som inte kommer att behövas i framtiden. När du hyr in personal får du däremot en ypperlig möjlighet att utvärdera ifall behovet verkligen finns, både nu och i framtiden!

Att tänka på vid valet av samarbetspartner

Idag finns det en hel uppsjö av företag som ägnar sig åt personaluthyrning, vilket gör att det många gånger kan vara svårt att veta vem som är bäst lämpad för just er. För att underlätta valet har vi nedan samlat ett par punkter som vi tycker att man ska överväga när man letar efter en samarbetspartner:

1. Säkerställ specialistområden – Även om det ska gå snabbt att få ny personal, måste det också bli rätt för just ditt företag. Prioritera därför att kontrollera om bemanningsbyrån arbetar med några särskilda specialistområden och verkligen kan tillgodose er kompetensbrist på rätt sätt.

2. Hur har andra upplevt samarbetet? – Något som också kan vara bra att göra är att kontrollera hur andra har upplevt sitt samarbete med den tilltänkta bemanningspartnern, samt vilket resultatet har varit.

3. Stirra er inte blinda på priset – I Sverige är vi näst intill besatta av priser och många gånger vill man komma undan så billigt som möjligt. Detsamma gäller vid personalförsörjning. Även om priset är en viktig faktor som också bör bejakas, rekommenderar vi däremot inte att man låter detta vara det enda som styr. 

Ta hjälp av oss på Avanzera

På Avanzera är vi väl medvetna om att behovet av ny kompetens kan komma plötsligt och våra erfarna konsultchefer kan snabbt förstå era behov och vem som är bäst lämpad för arbetet. Hos oss arbetar kompetenta konsulter som har möjlighet att hjälpa er inom bland annat:

Ekonomi: Ekonomichef, ekonomiansvarig, finanschef, Controller, redovisningschef, redovisningsekonom, ekonomiassistent, löneadministratör m.fl.

Administration: VD- och chefsassistent, kontorsassistent, projektledare, projektassistent, Office Manager, receptionist m.fl.

Sälj/Marknad: Kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent, innesäljare, säljsupport, orderadministratör, webbredaktör, informatör

Logistik/Inköp: Logistiker, inköpare, speditör m.fl.

HR: HR ansvarig, HR generalist, HR administratör, HR specialist

Avanzera grundades 1998 och erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom Ekonomi, Administration, Sälj/Marknad, Logistik/Inköp och HR. Vi har ca 120 anställda konsulter och bland våra kunder hittar du allt från mindre företag till globala koncerner i de flesta branscher.

Hör av dig till oss redan idag på 08 – 545 28 300 eller info@avanzera.se om ni upplever akut kompetensbrist!