Vad är en underkonsult?

Är du nyfiken på att arbeta som underkonsult? Eller funderar du på att anställa någon som underkonsult? I den här artikeln reder vi ut begreppet, och så går vi igenom vad det innebär att anlita en underkonsult för dig som kund.

Innehåll

– Vad är en underkonsult?

– 4 fördelar med att anlita en underkonsult

– Ta hjälp av Avanzera

Vad är en underkonsult?

Som underkonsult driver du ett eget företag och arbetar via det, men arbetet sker på uppdrag åt ett bemanningsföretag som du fakturerar för den arbetade tiden. Du sköter själv allt det administrativa och ansvarar på egen hand för dina försäkringar, pensionsavsättning, semester, friskvårdsbidrag och liknande.

Det finns självklart flera anledningar till varför du som egenföretagare vill arbeta som underkonsult. Nedan kan du exempelvis ta del av 8 fördelaktiga anledningar till varför det är en bra idé att arbeta som underkonsult:

1. Bredda ditt kontaktnät

2. Enklare att hitta uppdrag

3. Få nya erfarenheter och kunskaper

4. Utöka dina arbetstimmar

5. Kombinera två olika arbetsintressen

6. Säkra dina företagsekonomiska förutsättningar

7. Få in företagets fot på marknaden

8. Du bestämmer dina uppdrag i större utsträckning

Däremot har du som underkonsult inte exakt samma förmåner som konsulterna som är anställda åt bemanningsföretaget. En anställd konsult behöver exempelvis inte ordna med sina egna försäkringar, pension, semester, friskvårdsbidrag och liknande.

Som underkonsult är du din egen chef och har hela ansvaret för att leda, organisera och leverera ett väl utfört arbete.

4 fördelar med att anlita en underkonsult

Undrar du som kund om en underkonsult kan vara något för dig? I de allra flesta fallen är det en mycket fördelaktig lösning att anlita en underkonsult.

Nedan listar vi exempelvis fyra anledningar till varför du bör anlita en underkonsult:

Seriösa och kunniga konsulter – Att anlita en underkonsult från ett erkänt bemanningsföretag är en garant för att din konsult har de kunskaper som krävs.

Engagemang – Eftersom underkonsulten själv väljer vilka uppdrag personen vill arbeta med kan du som kund räkna med att just din konsultlösning kommer utföra arbetet med stort engagemang.

En säker kontaktperson – När du anlitar en underkonsult får du en kontaktperson i bemanningsföretaget. Den personen fungerar som en säkerhet så att du hela tiden kan bolla och utvärdera arbetet med en utomstående ansvarig.

Ekonomiska fördelar – Det är ofta ekonomiskt försvarbart att anlita en underkonsult via ett bemanningsföretag, i jämförelse med att anlita en egen konsult.

Ta hjälp av Avanzera

Visst vet du om att du kan få professionell hjälp inom allt som rör ekonomi, administration, sälj/marknad, logistik/inköp och HR? Oavsett om du är i behov av tillfällig assistans eller en mer permanent lösning så erbjuder vi på Avanzera konsultlösningar efter dina behov.

När du vänder dig till oss på Avanzera tar vi ett helhetsansvar för att du ska få den kompetens som efterfrågas. Oavsett om det handlar om enstaka tillfällen eller om ni är i behov av längre hjälp. Tveka inte heller på att höra av dig till oss på 08 – 545 28 300 eller info@avanzera.se om du har några ytterligare frågor eller funderingar!