Att rekrytera personal

Alla företag är i behov av duktig personal. Men att rekrytera kan vara svårt, det kan vara tidskrävande och det kan bli väldigt dyrt. Därför vill tipsa om hur ni kan gå till väga för att lyckas med er nästa rekryteringsprocess.

Innehåll

-Rekryteringsprocessens olika steg

-Tre avslutande tips

-Ta hjälp av Avanzera

Rekryteringsprocessens olika steg

Ny personal innebär nya perspektiv, ny kompetens och fantastiska möjligheter. Men det är också ett av företagens stora utmaningar. För att lyckas med rekryteringen behöver du vara strukturerad, ett tips kan därför vara att följa stegen nedan.

Kompetensprofil – Vad för sorts person är det ni letar efter? Vilka kunskaper, egenskaper och utbildning krävs för att er nya medarbetare ska fungera i tjänsten? En tydligt utformad kompetensprofil förenklar i sökandet efter en framtida anställd.

Marknadsför – Hur ni annonserar om tjänsten kan vara avgörande för om ni når ut till rätt kandidater eller inte. Se er jobbannons som en form av reklam och låt den spegla er som företag. Nischade kanaler ökar chansen för att de med rätt kompetens söker tjänsten, samtidigt som större jobbsajter når ut till fler personer.

Intervjutillfälle – När ni gjort ett urval och kontaktat de mest lämpade kandidaterna är det dags för de första intervjuerna. Oavsett om den sökande kommer få tjänsten eller inte vill du som arbetsgivare ge dem ett gott intryck. Bestäm dig för vad du vill veta om dina kandidater, vilka frågor prioriterar du? Visa att du är intresserad av personen, be dem berätta om sig själva, sina tidigare arbetslivserfarenheter och aktuella utbildningar. Berätta även om din roll i företaget, vad ni jobbar med och hur tjänsten ser ut.

En lyckad anställning – När anställningskontraktet är påskrivet vill du ge den nya medarbetaren de bästa förutsättningarna till att göra ett bra jobb. Berätta därför tydligt vad personen ska göra och glöm inte bort att introducera personen för övriga kollegor och lokaler på ett välkomnande sätt.

Tre avslutande tips

1.Tacka de sökande som inte fick möjlighet att komma på intervju. Meddela även de andra kandidaterna när tjänsten blivit tillsatt.

2. Det kan vara bra att ställa de mest prioriterade frågorna redan under intervjutillfällets inledning. Då behöver du inte stressa för att hinna ställa dem under den avsatta tiden.

3. En misslyckad rekryteringsprocess eller en felrekrytering kostar väldigt mycket pengar. Försäkra dig därför om att ni använder rätt rekryteringsstrategi, eller ta hjälp av oss på Avanzera.

Ta hjälp av Avanzera

Om du också vill hitta rätt kompetens kan du med fördel vända dig till oss på Avanzera. I mer än två decennier har vi hjälpt företag att genomföra lyckade rekryteringar.

När du väljer att anlita oss tar vi ett helhetsansvar över hela processen och har ett enda mål i sikte – att hitta rätt person till rätt plats. Detta innebär att vi tar hand om allt ifrån annonsering och telefonintervjuer till djupintervjuer och psykologiska tester. Hör av dig till oss redan idag på 08 – 545 28 300 eller info@avanzera.se så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig med en lyckad rekrytering.