Vår historia

1998 bestämde sig Peter Ahlander och Pernilla Molin för att starta Avanzera. De hade redan arbetat ihop i fem år på ett av de stora bemanningsföretagen men kände att de saknade verktygen för att attrahera de mest kunniga och erfarna konsulterna. Den typ av konsulter som kunderna efterfrågade. Genom att starta Avanzera kunde Peter och Pernilla själva utveckla de metoder och processer som behövs för att rekrytera de allra bästa. För de visste att konsulter med rätt kompetens, motivation och attityd alltid skulle få uppdrag.

Både Peter och Pernilla är fortfarande aktiva i företaget, Peter som vd och Pernilla som ekonomichef. Bolaget drivs också fortfarande utifrån samma vision som fick dem att starta Avanzera för drygt tjugo år sedan: ”Med goda arbetsförhållanden attraherar vi konsulter med den kompetens och attityd våra kunder efterfrågar.”

Det har hänt mycket sedan Avanzera för första gången började erbjuda konsulter, här är några nedslag i företagets tjugoåriga historien.

2021

Vaccinering mot Covid 19 dämpade successivt pandemin. Vi erhöll auktorisation även som rekryteringsföretag och fick utmärkelsen rekommenderat företag 3 år i rad.


2020

WHO deklarerade den 11 mars att covid-19 nu är en Pandemi. Anders Tegnell på folkhälsomyndigheten blev rikskändis. På Avanzera anpassade vi oss snabbt till den nya verkligheten med digitala möten, videointervjuer och distansarbete.


2019

EU-parlamentet godkände en ny lag som förbjuder engångsartiklar i plast. Lagförslaget röstades igenom med stor majoritet och träder i kraft år 2021. Till exempel kommer sugrör och snabbmatsförpackningar i plast att förbjudas. Avanzera blev det första konsult- och rekryteringsföretaget som uppmanar alla kunder och konsulter att lämna omdöme om oss genom Reco.


2018

University of Washington meddelar att de lyckats framställa p-piller för män, i England gifter sig prins Harry med Meghan Markle och Avanzera firar sitt 20-årsjubileum med stor fest.


2016

Portugal vinner fotbolls-EM, Bob Dylan tilldelas Nobelpriset i litteratur och Avanzera fortsätter att växa och flyttar till nya lokaler på andra sidan Vasagatan. Ordet ”bemanning” stryks även ur namnet för att förtydliga att Avanzera framför allt är ett konsult- och rekryteringsföretag.


2013

Spelet Candy Crush Saga släpps, EM i fotboll för damer hålls i Sverige och Avanzera engagerar sig i initiativet The Free Project i Ghana. Ett projekt för att hjälpa utsatta barn, bland annat genom att bygga en skola för föräldralösa i byn Karimenga. Läs gärna mer om projektet och hur du själv kan engagera dig här: http://thefreeprojects.com/


2012

Prinsessan Estelle föds, Facebook köper Instagram för en miljard dollar och Avanzeras mest omfattande konsultuppdrag genom tiderna påbörjas. En av Stockholms största redovisningsbyråer behöver ett stort antal redovisningskonsulter under en intensiv period med krav på både skiftarbete och nattjobb. En spännande utmaning som löstes till kundens stora belåtenhet. 


2011

Jordens befolkning når sju miljarder, tv-serien Game of Thrones har premiär och på Avanzera kommer Helena Elvin in som chef för affärsområdena konsultlösningar och rekrytering och blir även delägare.


2009

Alexander Rybak vinner Eurovisionsschlagerfestivalen, i Berlin högtidlighålls 20-årsminnet av Berlinmurens fall  och Avanzera tilldelas Bisnodes högsta kreditvärdighet AAA.


2008

Barack Obama vinner presidentvalet i USA och Avanzera mottar den prestigefyllda utmärkelsen som årets Gasellföretag av Dagens Industri. Avanzera är också bland de första företag som tilldelades Auktorisation från Kompetensföretagen (f.d. Bemanningsföretagen).


2007

Steve Jobs presenterar den första modellen av iPhone, Paris Hilton dömdes till fängelse för rattfylla och Avanzera firar med finfika då tusende konsultuppdraget tillsätts.


2006

Christer Fuglesang blir den förste svensken i rymden, Laleh vinner pris som årets artist på Grammisgalan och ett it-företag hör av sig till Avanzera och behöver hyra en chefsassistent. Det blir starten på Avanzeras hittills längsta uppdrag, ett uppdrag som pågår än i dag.


2000

Öresundsbron invigs, årets julklapp är en dvd-spelare och Avanzera utvecklar sitt varumärke och lägger till ett färgspektrum under logotypen. En symbol för det spektrum av kompetenser som företaget representerar.


1999

Stockholm Pride anordnas för första gången, musikdelningstjänsten Napster introduceras och Avanzera tecknar avtal med Ericsson om att leverera erfarna konsulter. Det blev startskottet till en snabb expansion av företaget. 


1998

Många svenska hushåll får sin första internetanslutning, Sverige blir världsmästare i hockey för sjunde gången och Avanzera grundas under namnet Avanzera Bemanning AB.


Två decennier har passerat och mycket har hänt sedan dess. Avanzera har hunnit hjälpa tusentals personer till nytt jobb samtidigt som vi försett våra uppdragsgivare med lika många nya kollegor. Vi gläds åt all vänskap och alla nya kontakter vi fått under dessa två decennier och blickar nu framåt mot nya utmaningar, nya vänner och nya uppdrag.