Att hitta konsultuppdrag

Väldigt få arbeten är lika fria som konsultyrket. Du får själv välja bland intressanta uppdrag, vara delaktig i olika sorters projekt samtidigt som du bygger upp ett kraftfullt CV. I denna artikel vänder vi oss därför till dig som letar konsultuppdrag.

Innehåll

-Egenföretagare eller anställd i konsultföretag?

-Ta hjälp av Avanzera – är du vår nästa konsult?

Egenföretagare eller anställd i konsultföretag?

Det är få jobb som är så fria som just konsultyrket. Dels kan man arbeta som konsult inom nästan alla yrkeskategorier. Utöver detta har du möjlighet att själv välja bland spännande uppdrag och intressanta kunder. Att arbeta som konsult innebär dessutom att du ständigt kommer fortsätta utvecklas inom ditt yrkesområde vilket innebär att du ständigt bygger ut och vässar ditt CV.

Det finns mycket en konsult kan göra för att hitta nya spännande uppdrag och intressanta kunder. Innan dess bör man däremot fundera på vilken konsultroll som passar en själv bäst -som egenföretagare eller som anställd i ett konsultföretag. Nedan går vi igenom skillnaderna på de olika konsultformerna.

Konsult som egenföretagare – Som egenföretagare gäller det att ha översikt och kontroll på hela verksamheten. Man bär helt enkelt hela ansvaret från nätverk och marknadsföring till kunskap och administration. En svårighet för nyetablerade egenföretagare kan dock vara att finna tillräckligt med uppdrag och arbeten. Många väljer därför att arbeta som underkonsult till ett konsultbolag som då ordnar med uppdrag. Det innebär fortfarande att man själv måste ansvara för och ha kontroll över verksamheten, men du undviker riskerna med att stå utan uppdrag. Denna möjlighet kan vara en avgörande trygghet för många egenföretagande konsulter.

Anställd i konsultföretag – Fördelarna med att vara anställd i ett konsultföretag är många. Dels innebär det en tryggare anställning eftersom du aldrig blir utan uppdrag. Skulle du misstrivas med ett uppdrag har du även möjlighet att bli tilldelat ett nytt. Att vara anställt hos ett konsultföretag innebär även att du får en heltäckande lösning som hjälper dig i alla led, från coachning till avtalsskrivning och administrativa uppgifter. Du behöver alltså inte oroa dig för att stå utan jobb eller ansvara för komplicerade uppgifter. I konsultföretaget finns dessutom andra inspirerande konsulter och arbetskamrater som förhöjer tillvaron.

Ta hjälp av Avanzera – är du vår nästa konsult?

På Avanzera är vi ständigt på jakt efter nya talanger. Om du vill axla rollen som konsult inom administration, ekonomi, HR, logistik och inköp eller sälj och marknad, kan du med fördel registrera ditt CV hos oss. Kolla även in våra lediga tjänster.

Vår filosofi har alltid varit att det inte ska vara någon skillnad på att vara anställd som konsult i Avanzera eller anställd hos kundföretaget. De villkor vi erbjuder vår personal skiljer sig stort från de övriga i branschen och är en av många faktorer som leder till nöjda och lojala medarbetare som stannar kvar hos oss under många år.

Tveka inte heller på att höra av dig till oss på 08 – 545 28 300 eller info@avanzera.se om du har några ytterligare frågor eller funderingar!