5 frågor till en av våra konsulter

En solig dag i slutet på maj träffade jag vår konsult Iliana Rune för att ta reda på hur hon upplever att det är att arbeta som konsult och hur vi uppfattas som arbetsgivare. Iliana är för närvarande på uppdrag hos Johnson & Johnson i rollen som Customer Service Representative.

Hur kom det sig att du blev konsult på Avanzera?

Min första kontakt med Avanzera började redan 2010 då jag var på jakt efter ett nytt arbete och såg en annons om ett rekryteringsuppdrag som Avanzera hade. Det ledde till att jag blev rekryterad till ett företag inom dagligvaruhandeln. Efter några år var det dags för mig att gå vidare och vad som var så bra i det här läget var att Avanzera och jag hade haft fortsatt kontakt även efter att jag blev utrekryterad. Därför tog det inte lång tid innan jag fick ett nytt intressant och utvecklande uppdrag hos ett företag inom återvinningsbranschen. När det företaget sedan outsourcade hela avdelningen som jag arbetade på gick jag vidare till ett uppdrag hos Johnson & Johnson där jag nu trivs jättebra, även det via Avanzera.

Hur tycker du att det är att arbeta som konsult?

Jag tycker det är toppen att arbeta som konsult, det är intressant och utvecklande att se flera arbetsplatser samtidigt som jag har tryggheten att ha samma arbetsgivare. Avanzera har försett mig med arbete i 8 år nu vilket känns väldigt bra. Vi har en ömsesidig och öppen dialog både kring nuläget och om framtiden. Det ger mig en större flexibilitet att arbeta som konsult och jag har breddat mitt nätverk vilket är bra inför framtiden.

Hur är det att jobba på Avanzera?

Det kändes jättebra redan från början vid första intervjun. Jag fick ett personligt och lättsamt bemötande och alla är väldigt trevliga och bra att ha att göra med. Jag gillar den återkoppling jag får med jämna mellanrum under tiden jag är på uppdrag och kontinuiteten med mina kontakter med personer på kontoret. Jag uppskattar också att vi kunde hålla kontakten även under tiden jag var utrekryterad. Det är ett familjärt och proffsigt företag.

Har du några råd till andra som funderar på att börja jobba som konsult?

Våga ta kortare uppdrag också, vidga dina erfarenheter och bygg på ditt CV. Våga ta hjälp av dina kontakter. Jag kan verkligen rekommendera att arbeta som konsult. Det är kanske inget man gör i hela sitt yrkesliv men för mig har det varit en väldigt bra. Kolla vad det är för anställningsvillkor. Avanzera är ett Auktoriserat Bemanningsföretag vilket innebär att de har kollektivavtal vilket är tryggt, jag vet att de avsätter pengar till min pension. På Avanzera har man dessutom fast månadslön och inte branschens lönemodell med timlön och garantitid. Kolla också när du får din första lön, det vanligaste är att lön utbetalas nästkommande månad men på Avanzera får man lön innevarande månad.

Hur ser du på din fortsatta karriär?

Just nu passar min roll mig bra och där jag befinner mig i livet. Jag trivs bra hos min kund och stannar gärna där. Skulle det här uppdraget ta slut vet jag att jag kan gå vidare genom andra uppdrag eller rekryteringsuppdrag genom Avanzera.