5 frågor till en av våra kunder

Vi fortsätter intervjua våra kunder för att höra hur de tycker det är att arbeta med Avanzera. Denna gång träffade vi Astrid Benkö, assistent åt Utrikespolitiska institutets direktör, och frågade henne hur hon kom i kontakt med Avanzera.

5_frågor_Astrid

1. Hur kom det sig att ni anlitade ett bemanningsföretag?
– Vår redovisningsekonom fick ett nytt jobb och vi behövde snabbt en duktig person som kunde gå parallellt med henne en tid och sedan ersätta henne. Vi saknade HR-kompetens för tillfället så ansvaret låg hos högsta chefen, direktören.

2. Var ni i kontakt med olika företag?
– Ja, vi träffade tre olika bemanningsföretag. Avanzera kändes hängivna och förstod snabbt våra behov. Det kändes bra att de kom två personer och träffade oss, för att det, som de sa, ”alltid ska finnas någon på kontoret som känner till vårt ärende när vi ringer”. Ett av de andra bolagen skickade också två representanter men de var båda chefer som i sin tur bad en tredje att kontakta oss i ärendet efteråt, då vi fick dra hela vår historia igen.

3. Varför valde ni Avanzera?
– Avanzera känns proffsiga. De är lagom stora för att både kunna känna alla sina konsulter väl och samtidigt ha tillräckligt stora resurser för att snabbt kunna erbjuda mig ett bra utbud.

4. Hur såg processen ut efter att ni bestämt er?
– Redan vid första mötet nämndes namn på personer de trodde skulle kunna passa för uppdraget. Därför gick det också väldigt fort när vi väl bestämt oss för att anlita Avanzera. Inom loppet av en vecka hade vi träffat tre kandidater och kunde sedan skriva kontrakt direkt. Nu har Annelie börjat hos oss och det känns väldigt bra. Dyker det upp liknande behov i framtiden kommer vi absolut att vända oss till Avanzera igen.

5. Vad tycker du varit bäst med att arbeta med Avanzera?
– Det har känts bra att de personer jag träffade på första mötet med Avanzera har varit med under hela resans gång och även följt upp efter att uppdraget påbörjats. På så vis har vi lärt känna varandra. Jag gillar också upplägget med att konsulterna är helt anställda hos dem med fast månadslön och att de verkar bry sig om att de har det bra.