5 frågor till en konsult

En av våra största tillgångar på Avanzera är våra duktiga och engagerade konsulter. Vi vet att om de trivs och känner sig trygga så blir också våra kunder nöjda.

För att ni ska få veta lite mer om hur det är att jobba som konsult ställde jag några frågor till Cecilia Lindström, konsult på Avanzera och nu på uppdrag hos på ett internationellt läkemedelsföretag i rollen som Customer Service Representative.

5_frågor_Cecilia

1. Hur kom det sig att du blev konsult på Avanzera?

– Efter att ha bott utomlands i 14 år bestämde jag mig för att flytta hem till Sverige igen. Jag tog kontakt med Avanzera och sedan tog det inte lång tid innan Lisa hörde av sig och berättade att de fått in ett uppdrag som skulle passa mig. Nu har jag jobbat nästan 4 år på Avanzera och trivs verkligen toppenbra.

2. Hur tycker du det är att arbeta som konsult?

– Jag tycker det känns tryggt i och med att arbetsmarknaden ser ut som den gör idag. Bara för att man har en fast anställning på ett företag innebär inte det med säkerhet att man får jobba kvar. Som konsult hos Avanzera känns det tryggt för ni känner mig och tar mitt nuvarande uppdrag slut kommer jag kunna hoppa på något annat uppdrag.

3. Vilka är fördelarna med att jobba på just Avanzera?

– Jag uppskattar att ni verkligen vet vem jag är och är bra på att förstå var jag passar in. Och den fasta månadslönen är naturligtvis en stor fördel. Det är kul med alla konsultträffar ni ordnar och jag tror att det är en av anledningarna till att det är så bra sammanhållning i företaget.  Dessutom uppskattar jag att ha haft samma konsultchef i alla fyra år som jag jobbat hos er.

4. Har du några råd till andra som funderar på att börja jobba som konsult?

– Ta chansen, oavsett om det är ett kortare uppdrag så kan man lära sig väldigt mycket. Kolla i första hand att det är ett Auktoriserat bemanningsföretag, då vet du att företaget har kollektivavtal och betalar in pensioner. Kolla anställningsvillkoren för de kan skilja sig åt.

5. Hur ser du på din fortsatta karriär, vad vill du göra om fem år?

– Just nu ska jag börja en intern utbildning och byta tjänst. Planen är att jag ska jobba mer inom den tekniska delen av SAP i framtiden vilket känns jättespännande.