“Avanzera betonar varje individs värde på ett sätt få andra i branschen gör”

Under de tio år som gått sedan Alissa Fathei fick sitt första jobb via Avanzera har hon hunnit med att vara både anställd konsult, associerad konsult och till och med kund. Anledningen till varför det har blivit så många lyckade matchningar tror Alissa handlar om att Avanzera verkligen känner henne personligen.

– Ända sedan dag ett har jag upplevt att alla på Avanzera känner mig och vet vad jag är ute efter för typ av uppdrag. De vet vad jag kan, var jag passar in och vad jag behöver, säger Alissa.

Alissa Fathei

Alissa Fathei började sin karriär inom detaljhandeln, och planen var att vidareutbilda sig inom det. Efter en kort sväng på en utbildning i området, som hon inte tyckte gav så mycket, bytte hon till Nationalekonomi. Vad hon skulle arbeta med efter examen var dock oklart och i jakten på ett spännande jobb kom hon för första gången i kontakt med Avanzera. 

Kort efter den första intervjun med Avanzeras rekryterare blev hon tilldelad ett uppdrag. För att ställa en fråga om uppdraget ringde hon upp Avanzeras växel. Då den som svarade i telefonen var en person hon inte tidigare hade pratat med presenterade sig Alissa med sitt namn.

– Då sa hon genast “grattis till uppdraget!”. Det var då jag förstod att man på Avanzera har ett större värde som individ än man har på andra konsultbolag. På de andra byråerna jag varit i kontakt med var det ingen förutom den närmaste chefen som visste mitt namn, berättar Alissa och fortsätter:

– På Avanzera vet alla vad som pågår med de olika konsulterna och de arbetar konstant med att hitta rätt uppdrag. Även om man tror att man är anonym är alla väl insatta i ens situation.

Trygg som konsult

Tio år har gått sedan dess och under den tiden har Alissa haft många olika uppdrag, både som konsult och anställd. Även om hon också har hittat jobb via andra kanaler kommer hon alltid tillbaka till Avanzera. Idag arbetar hon på ett stort internationellt läkemedelsföretag, i egenskap av associerad konsult på Avanzera. Enligt henne innebär det ingen mindre trygghet att vara konsult än att vara anställd – snarare tvärtom. 

– I den situation vi befinner oss i Sverige idag är min uppfattning att många företag omorganiserar och då byter ut ekonomifunktionen mot ett service center. För mig känns det just nu tryggare att vara egen och att kunna planera min egen ekonomi, och få uppdrag via Avanzera, säger Alissa.

Som konsult upplever Alissa att hon får chansen att lära känna många fler företag och människor än som anställd, något hon menar är något av det absolut bästa med yrket. Det gör också att hennes kontaktnät har blivit större och att hon har många före detta kollegor att umgås med. Som konsult har man också ofta mycket frihet under ansvar – för tillfället jobbar Alissa hemifrån tre dagar i veckan.

En nära relation som ger pricksäkra uppdrag

Det hon uppskattar mest i samarbetet med Avanzera är den nära relationen och personliga kontakten. Hon träffar ofta konsultcheferna på luncher, vilket gör att de lär känna varandra på ett djupare plan. 

– Ända sedan dag ett har jag upplevt att alla på Avanzera känner mig och vet vad jag är ute efter för typ av uppdrag. De vet vad jag kan, var jag passar in, vad jag behöver och vilken slags arbetsmiljö jag fungerar bäst i. Det gör att allt blir väldigt okomplicerat, säger Alissa.

Sedan Avanzera grundades 1998 har målet varit att inte göra någon skillnad på anställda eller associerade konsulter. Enligt Alissa, som upplevt båda sidor, är det något man verkligen har lyckats bra med.

– Det finns ingen skillnad alls mellan associerade konsulter och anställda. Jag tror att det är för att de betonar varje individs värde på ett sätt få andra i branschen gör, samtidigt som de är väldigt omhändertagande. De bryr sig faktiskt om alla sina konsulter, avslutar Alissa.