Vad säger kunderna?

Bemanningsbranschen är en föränderlig bransch och varje kunds behov är unikt. Men många erfarenheter och insikter är dock gemensamma vilket vi tror det är viktigt att dra lärdom av. Vi är alltid intresserade av hur vi kan spetsa till vårt erbjudande ytterligare och erbjuda den allra bästa servicen till både kunder och konsulter.

För att få en ännu bättre inblick i våra kunders perspektiv har vi löpande kontakt med alla våra kunder. Jag ringde nyligen upp Marcus Nyström, Operations Manager och Kundservicechef på försäkringsbolaget Ace European Group, och frågade honom hur det är att arbeta med ett bemanningsföretag som Avanzera.

5_frågor_Marcus

1. Vilken funktion fyller bemanningsföretag i din verksamhet?
Framförallt ger den flexibilitet. Med kort varsel kan vi täcka toppar och frånvaro samt fylla på i projekt där vi under kortare perioder har behov av extra personal. Vi bemannar också vår reception långsiktigt med personal från Avanzera.

2. Hur ser det ut i framtiden tror du?
Vi kommer absolut att fortsätta med bemanningsföretag på tjänster där vi behöver den flexibilitet inhyrd personal ger.

3. Vad är det viktigaste du får som kund  till ett bemanningsföretag istället för att rekrytera själv?
Jag sparar massor av tid på rekryteringsprocessen. Avanzeras personal känner mig och vet vilken typ av resurs jag söker och det räcker oftast med en kort intervju av kanditaten innan vi kan köra igång. Jag uppskattar att jag lägger cirka 15-30 minuter i arbetstid från det att jag efterfrågar en resurs tills att personen sitter på upplärning.

4. Har du några råd till andra företag som funderar på att anlita bemanningsföretag?
Se till helheten och väg in alla för och nackdelar. Bemanningsföretag är många gånger ett mer kostnadseffektivt alternativ och lönar sig bland annat i form av flexibilitetet och tidsbesparingar. Mitt råd är också att samarbeta med ett eller några få bemanningsföretag så ni lär känna varandra.

5. Vad är det bästa du vet att göra på  din fritid?
För några månader sedan flyttade jag in ett nytt hus. Därför åker snickarbyxorna på när jag kommer hem från jobbet, kul att bygga och skapa med händerna.

Mindfulness inspirerar mig också mycket och det berikar mitt liv på många sätt. Matlagning får också ta en allt större del av min fritid, jag brinner för god, eokologisk och hälsosam mat.